Over ons

Wij zijn een kleine start-up, zonder winstbejag. Iedere euro die we verdienen steken we in het bereiken van meer mensen. 

Het doel van dit project is om meer mensen duurzamer te laten wonen en zo klimaatverandering te bestrijden. Dit doen we door echt nuttige informatie te bieden, en het omschakelen zo gemakkelijk mogelijk te maken. We laten je de kosten en baten zien, en geven je concrete tips. We helpen je met uitzoekwerk, met onze productvergelijkingen. Zo kan je snel aan de slag met besparen!

Wij hebben contracten met alle leveranciers en krijgen hier weer een beetje geld voor. Elke euro die we verdienen gebruiken we weer om meer mensen te bereiken. Zo hopen we een zichzelf versterkende beweging te bouwen van duurzaam wonende Nederlanders.

Wij hebben onze best gedaan om de informatie zo helder mogelijk te maken. We hebben bestaande (wetenschappelijke) kennis praktisch op een rij gezet. En we hebben betrouwbare leveranciers gezocht. We verkopen niets zelf, maar we willen natuurlijk wel dat mensen direct aan de slag kunnen.

Mis je iets, heb je een vraag of een tip voor ons? Laat het dan vooral weten! Wij zijn altijd op zoek naar manieren om deze site nog beter te maken!

Wie zijn wij?

In de zomer van 2018 wilde ik mij meer inzetten om klimaatverandering aan te pakken. Ik was die zomer op vakantie en heb op een camping in de bossen van Drenthe een aantal mensen gesproken om te kijken waar ik echt verschil zou kunnen maken. Veel mensen bleken vragen rond duurzaam wonen te hebben, en mij leek daar met nieuwe technologieën als zonnepanelen, warmtepompen en slimme thermometers juist veel mogelijk. Toevallig wilde ik mijn eigen huis gaan verduurzamen, want dat was ook nog niet zo duurzaam. Ik merkte hoe moeilijk het was de juiste informatie te vinden en te beslissen waar ik het beste kon beginnen. Bovendien schrok ik de verschillen tussen de maatregelen. Ik had gedacht dat van het gas af gaan en meer groen te planten de belangrijkste stappen waren. Wat bleek? Je huis goed isoleren of een echt duurzame energieleverancier nemen, maken voor je CO2 uitstoot een veel groter verschil. Ik had dit nog niet op orde, en hetzelfde bleek te gelden voor veel mensen in mijn omgeving. Begin 2019 heb ik deze site gemaakt, en ik werk er 1 dag per week aan, naast mijn reguliere werk. Ik hoop dat mensen hier de informatie vinden om de beste keuzes te maken en er ook echt mee aan de slag kunnen, zodat we samen klimaatverandering tegengaan.
Bart Ladrak, initiatiefnemer kennisduurzaamwonen.nl
Ik ben opgevoed met het idee dat iedereen verantwoordelijk is voor de wereld om ons heen. Daarom zei ik meteen ja, toen ik werd gevraagd om mee te werken aan deze website. Ik wist weinig over duurzaam wonen, maar juist daarom is het zo interessant om me op deze informatie te storten. Zelfs als het gaat om verschillende soorten isolatiemateriaal. Met mijn bijdrage aan deze site hoop ik mensen te helpen zelf de stappen te zetten die bij hen passen. Ondertussen doe ik zelf ook mijn best, in mijn eigen huis en in mijn dagelijks leven. Ik schrijf graag, en haal er plezier uit dat zo duidelijk en bondig mogelijk te doen. Waarom hangen er heldere bordjes boven nooduitgangen? Omdat toegankelijke en betrouwbare informatie stap één is. Zeker als je de wereld wilt redden.
Annika van Veen, redacteur Kennisduurzaamwonen.nl
feedback_mix.png