Waterbesparende douchekop

Waterbesparende douchekop

Bespaar met een waterbesparende douchekop

Ruim 80% van het warme water in Nederlandse huishoudens stroomt uit een douchekop. Een waterbesparende douchekop kan voor forse besparingen zorgen. Een gemiddeld huishouden bespaart jaarlijks 7400 liter warm water en ongeveer 40 m3 aan gas. Totale besparing: €40,- per jaar (Bron: Milieucentraal).

Let bij het kopen van een waterbesparende douchekop op hoeveel water per minuut de douchekop verbruikt. Spaardouches zouden ongeveer tussen de 4,3 tot 6,9 liter water per minuut moeten gebruiken. Let  er ook op dat je meteen de slang vervangt. De druk bij een waterbesparende douche is wat hoger en er kan lekkage ontstaan bij oude slangen. En als laatste hebben veel nieuwe modellen douchekoppen meerdere standen. Zet de kop op de meest energiezuinige stand.

Waterbesparende Eco Douchekop

Met extra waterzuivering
15,50
 • 3 standen. Regen, jetting en massage.
 • Waterbesparend
 • Geeft extra zuivering van het water
 • Enkele klachten over kwaliteit materialen
Beoordeling
3.9/5

7,8/10 van de 5 reviews

Deze eco douchekop heeft vele voordelen. Zo is hij waterbesparend, zuiverend en wordt de waterdruk verhoogd. De twee lagen stenen zorgen voor minder kalk en bacteriën in het water, waardoor het water een stuk zachter wordt. Veel gezonder dus, en het is een stuk beter voor je huid en haar.

Ook een lage waterdruk is verleden tijd met deze douchekop. Er is namelijk lasertechnologie gebruikt om maar liefst 250 wateropeningen te creëren. De waterdruk kan hiermee tot 200% oplopen terwijl je tot 35% water bespaart in vergelijking met normale douchekoppen. Het resultaat is een weldadige waterstraal, die je huid zachter laat aanvoelen.

De waterbesparende douchekop beschikt over 3 standen, voor een echt wellness-gevoel:

– Regen: vind rust en kalmte onder de zachte en tedere regenstralen.
– Jetting: de combinatie van krachtige en zachte stralen geven je een verkwikkende wellness-ervaring, waarna je je als herboren voelt.
– Massage: vermindert stijve spieren met een sterke massagestraal om je stress te laten verdwijnen.

De douchekop is gemakkelijk zelf binnen één minuut te monteren. Je hebt geen gereedschap nodig. De douchekop past op elke standaard doucheslang aansluiting.

 

GROHE Vitalio Start II Handdouche

Degelijk duurzaam ontwerp
23,79
 • 2 standen.
 • Waterbesparend
 • Materialen gaan lang mee
 • 50% besparing ten opzichte van normale douchekop
 • 5 jaar garantie
Ons advies
Beoordeling
4.5/5

9,0/10 van de 23 reviews.

Geef je douche een boost met deze handdouche uit de Vitalo Start 100 serie. Kies uit twee straalsoorten: de zomerse Rain-straal of de krachtige Jet-straal. Pak de straal die bij jouw bui past. De GROHE DreamSpray®-techniek zorgt voor een perfecte waterverdeling over de sproeigaatjes en dankzij GROHE EcoJoy® verbruik je nooit meer dan 5,7 liter water per minuut.

Door de duurzame chromen GROHE StarLight®-beschermlaag is de handdouche een blikvanger in jouw badkamer. Ook na jaren van gebruik ziet de douche er nog als nieuw uit. Mede dankzij SpeedClean, waardoor kalk geen kans krijgt, en de siliconen ShockProof ring voor het geval je de douche toch een keer uit je hand laat glippen.

Belangrijkste specificaties:
 2 straalsoorten
 Diameter: 10 cm
 Duurzame krasbestendige GROHE chroomlaag
 Waterbesparend
 Volle douchestraal
 Rain-straal: effect van een zomerse regenbui
 Massage-straal
 De handdouche wordt nooit te warm om vast te houden
 Eenvoudig schoon te maken
 Shockproof siliconen ring die beschadiging voorkomt als de douchekop valt

ATLANTIC Handdouche Silas

Goedkoopste optie voor een duurzaam ontwerp
14,99
 • 3 standen.
 • Waterbesparend
 • Materialen gaan lang mee
 • 40% besparing ten opzichte van normale douchekop
 • 2 jaar garantie

Geen reviews beschikbaar.

De handdouche Silas met diameter van 8 cm heeft 3 straalstanden. Bij de duurzame handdouche wordt een waterbesparende ring geleverd die je naar keuze kunt plaatsen tussen de douchekop en -slang. Met de ring bespaar je tot 40% water. Kalk hecht zich moeilijk vast aan de siliconen sproeikopjes en kan gemakkelijk met de vingers afgeveegd worden. De universeel aansluitbare Atlantic Handdouche Silas kun je met de conische moer eenvoudig met de hand op de doucheslang en -stang aandraaien. Op de douchesets, -koppen & -slangen van Atlantic heb je 3 jaar garantie.
 

Korter douchen en niet te vaak in bad

Ook korter douchen zorgt voor een vermindering van de milieubelasting. 5 minuten douchen in plaats van het gemiddelde van 9 minuten bespaart op jaarbasis ruim 15.000 liter warm water en 60 m3 gas, samen goed voor een besparing van 60 euro voor een gemiddeld huishouden. Als alle Nederlanders dit zouden doen besparen we ieder jaar 120 miljoen m3 water en 450 miljoen m3 aardgas, dus 490 miljoen euro. 

Wil je besparen op energie, stap dan ook minder vaak in bad. Een douche nemen is beter. Een gemiddeld bad kost bijna het dubbele aan water en energie als een douche. 

Nog meer mogelijkheden bekijken om te besparen? Kijk op onze pagina over energie besparen of verduurzaam je warmwatervoorziening met een warmtepomp