Er zijn veel voordelen aan dubbel glas laten zetten: je hebt een warmer huis en je bespaart veel geld en energie. Zie ook het onderstaande fragment voor meer achtergrond.

Kosten dubbel glas

Maar wat je wilt weten is natuurlijk: wat kost het? Dat hangt met name af van hoeveel glas er vervangen moet worden: hoe meer en hoe groter je ramen, hoe duurder. Een andere overweging is natuurlijk welk dubbel glas je wilt.

De meest gekozen optie is HR++ glas. Dat biedt goede isolatie, en goede geluidsisolatie, en bespaart je veel energiekosten. Dit kost ongeveer 135 euro per vierkante meter, inclusief montage van het glas. Driedubbelglas (HR+++) isoleert nóg beter, waardoor je nog meer energie bespaart. Maar het is wel wat duurder. Reken op ongeveer 180 euro per vierkante meter, inclusief montage.

Vrijblijvend offertes aanvragen dubbel glas

Een gecertificeerd isolatiebedrijf kan het best voor jou thuis inschatten wat het beste is. Als je een offerte wilt aanvragen, vraag bij minstens 2 isolatie bedrijven een offerte aan. Via het onderstaande formulier van de vergelijker Solvari kan je vrijblijvend bij verschillende bedrijven een offerte aanvragen, zodat jij voor jouw huis een persoonlijke inschatting kan krijgen. Voor extra kwaliteitsgaranties kan je kijken of het isolatiebedrijf bij de branchvereniging Venin is aangesloten.

Driedubbelglas (HR+++), Modern dubbelglas (HR ++) en oud dubbelglas

Modern dubbel glas (HR++) heeft een speciaal metalen isolatielaagje aan de binnenkant. Daarom isoleert het beter dan ‘oud’ dubbel glas. Als je je ramen gaat vervangen, kan je kiezen uit dubbel glas (HR++) of driedubbel glas (HR+++). Dubbel glas heeft twee glasbladen en één isolatieruimte daartussen (de spouw). HR+++ heeft drie glasbladen en twee spouwen.

HR++ glas isoleert ruim 50% beter dan oud dubbel glas. Driedubbelglas is nog iets beter, maar het is ook wat duurder. Driedubbelglas is vooral de moeite waard als je je ramen sowieso al wil vervangen, als je de rest van je huis al goed hebt geïsoleerd en alle kieren goed dicht. Ook als je veel geluidsoverlast hebt, is driedubbelglas aan te raden.

Denk bij de isolatie ook aan de ventilatie! Die is belangrijk voor je gezondheid. Plaats bijvoorbeeld ventilatieroosters als je enkel of dubbel glas vervangt door HR++ glas of triple glas.

Bijkomende kosten

Belangrijk om op te letten als je de offerte aanvraagt, is welke kosten al zijn inbegrepen en welke niet. Bijvoorbeeld het weghalen van je oude glas. Of het repareren van je kozijnen. Ook schilderwerk zit meestal niet bij de kosten inbegrepen.

Subsidieregelingen dubbel glas

Dubbel glas laten zetten valt onder de subsidieregeling voor isolatie. Daarbij geldt dat je minstens twee maatregelen moet nemen om je huis te isoleren. Je kan dan tot 20% van de kosten terugkrijgen, op voorwaarde dat je de werkzaamheden laat uitvoeren door een professioneel bedrijf. Hieronder kan je offertes aanvragen en vergelijken. Lees hier meer over subsidieregelingen.